Европейският парламент(EП) подкрепи предложението на Европейската комисия (EК) за преразглеждане на

...
Европейският парламент(EП) подкрепи предложението на Европейската комисия (EК) за преразглеждане на
Коментари Харесай

ЕП: Бюджетът на Евросъюза е на червено заради войната в Украйна

Европейският парламент(EП) подкрепи предлагането на Европейската комисия (EК) за преразглеждане на дълготрайния бюджет на Европейския съюз (ЕС). Депутатите считат, че „ войната в Украйна и инфлацията са изчерпали “ този бюджет. Те поддържаха концепцията на Европейска комисия да планува в документа основаването на фонд от 50 милиарда евро и предложиха да бъдат отпуснати още 1 милиарда евро за Украйна и други страни, „ наранени от войната, като Молдова “.

Депутатите считат, че документът, направен за 2021-2027 година, би трябвало да бъде модифициран, защото след приемането му в края на 2020 година са настъпили „ доста непредвидени събития " - Европейски Съюз изпраща финансова, филантропична и военна помощ на Украйна, „ милиони украински бежанци търсят протекция “ в страните от съюза, се споделя в позицията на Европарламента. Други проблеми включват възходящите лихви и притока на мигранти.

В тази връзка Европейският парламент поддържа смяната на дълготрайния бюджет и включването на средства за реагиране на спора, поддръжка на Киев и подсилване на стратегическата автономност и суверенитет на Европейски Съюз, се споделя в прессъобщение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР